Side 17

Vitenskapskomiteen for mat og miljø i Norge har publisert: EFSA den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet, har satt tolerable ukentlige inntak (TWI) for metylkvikksølv, den kvikksølvformen som er i fisk, til 1,3 mikrogram per kg kroppsvekt.

Nikolay Mashyanov har nylig publisert: Kvikksølv forekommer naturlig i gass og oljefelt – Opp til 5 mg/kubikkmeter i naturgass og opptil 600ppm (mg/kg i råolje) er påvist. Når man spiser kvikksølvholdig mat / puster inn kvikksølvgasser vil kroppen forsøke å kvitte seg med giften, men det kan bli problematisk. Det blir estimert at halveringstiden for kvikksølv, er 70-90 dager, for kvikksølv i blod, men kvikksølvet blir også lagret i vev, muskler og i fett mv. University of Florida Health skriver: Vanligvis forårsaker organisk kvikksølv problemer over år eller tiår, ikke med en gang. Universitet har over 26.000 ansatte.

Tilføres små mengder kvikksølv, jevnlig i mange år, kan kropps-vevet lage spektakulære fargespill, og kroppen kan bli til miljøfarlig avfall. Kvikksølvlageret i kroppen kan bli større en avgiftningen over tid. Matematikk fra 7 år på folkeskole ! Ny kvikksølvgrense / TWI i hele verden, NULL ——>  0